סמביצה- סמבוסק שהוא פיצה...
מצרכים לבצק:
2 כוסות קמח כוסמין מלא
2 כפות קמח סויה
1/3 כוס שמן זית
1/3 כוס מים
מערבבים את כל החומרים ולשים לקבלת בצק אחיד. מכבים במגבת ומניחים לנוח במקרר בחצי שעה
מצרכים למילוי:
2 בצלים פרוסים
3 שיני שום כתושות
4-5 גבעולי טימין מפוררים לעלים
5 עגבניות קלופות וסחוטות מהמיץ והגרעינים, חתוכות גס
חצי כוס עדשים כתומים שהושרו לילה
5-6 עלי בזיליקום טריים
רסק עגבניות אורגני (מיכל קטן)
מלח, פלפל
60-80 גרם פטה עזים מפוררת
80 גרם בערך גבינה צהובה מחלב עזים מגורדת בפומפיה
אופן ההכנה:
1. מאדים את הבצל במעט מים עד לריכוך,
2. מוסיפים מעט שמן זית במרכז הסיר ומטגנים , טיגון קצר את השום והטימין.
3. מוסיפים את העגבניות ומערבבים,
4. מוסיפים את העדשים, מלח ופלפל ומבשלים עד לריכוך
5. מוסיפים את הבזיליקום ואת רסק העגבניות ומבשלים על אש קטנה עוד 5 דקות בערך
6. מכבים וטוחנים את התבשיל במקל בלנדר עד שמתקבל רוטב חלק.
7. בכלי נפרד מערבבים את הגבינות
להרכבת הסמפיצה:
מרדדים את הבצק על משטח מקומח (דק דק.), חורצים עיגולים עם כלי מתאים (יש כלי פלסטיק מתאים להכנת כיסוני בצק בחנויות אפיה..., מומלץ אך לא חובה..), מניחים במרכז העיגול כפית מהרוטב וחופן קטנטן של תערובת הגבינות וסוגרים לצורת חצי ירח..(אפשר להוסיף זיתים, תירס, פטריות או כל תוספת אחרת שבא לכם..)
מניחים בתבנית שטוחה על גבי נייר אפיה ואופים בתנור שחומם מראש ל190 מעלות כ20 דקות, עד להשחמה...
טעים, וגם יכול להחליף סנדוויץ לגן/ בי"ס לפעמים...
להציל את אצידופילוס. © 2014 כל הזכויות שמורות