לחמניות 

 

מצרכים:

חצי ק"ג קמח חיטה מלא / כוסמין מלא

2 כוסות מים פושרים

2 כפיות שמרים יבשים

2 כפיות סוכר קנים אורגני

3 כפיות מלח

3 כפות שמן זית

 

הכנה:

1. שמים את הקמח בקערה או במיקסר עם וו לישה.

2. שמים את השמרים והסוכר בכוס מים פושרים, מחכים 5 דקות עד שהשמרים תוססים ושופכים לתוך הקערה.

3. מוסיפים עוד כוס מים ושמן ולשים היטב במשך 5 דקות. (מי שיש לו מיקסר חסך לעצמו את הטרחה, אם כי פעולת הלישה מאוד בריאה ומהנה) אם לא כל החומרים מתחברים אפשר להוסיף מים בקמצנות רבה..

4. נותנים לגוש הבצק החלק לעמוד שעה, כעבור שעה יוצרים לחמניות עגולות ומכניסים לתנור שחומם מראש בחום של 180 מעלות.

אזהרה: אי אפשר שלא לטעום כשהן חמות מהתנור, עם חמאה, או שמן זית וזעתר או מעט בלסמי.

5. מברישים את הלחמניות בשמן זית, מפזרים שומשום/ קצח/ שיבולת שועל...ומכניסים לתנור

 

תנו לילדים להמציא את הכריך האלוף שלהם, עודדו אותם לשלב בו ירקות - הילדים שלי אוהבים להכניס לתוכו גם חסה ולקרוא לזה כריך בית קפה.

בתיאבון!

 

בהמשך למתכון של הלחמניות, להלן אפשרות לשדרג את המתכון ללחמניות ממולאות:

אותו מתכון לבצק...

 

למלית:

חבילת טופו רך

בצל חתוך לקוביות קטנות

כף שמן קוקוס/ זית

רבע כפית כמון

רבע כפית כורכום

רבע כפית פפריקה

רבע כפית מלח

קורט פלפל שחור

חצי כוס זיתים חתוכים

 

אופן ההכנה:

 

1. חותכים את הטופו לקוביות קטנות, משרים בקערה עם מים רותחים לכמה דק ומסננים2. במחבת גדולה מאדים את הבצל עם מעט מים עד שמתרכך ומזהיב

3. במרכז המחבת יוצקים את השמן ומעליו את התבלינים ומטגנים טיגון קצר

4.  מוסיפים את הטופו ומערבבים.

5. אחרי שמקבל צבע יפה וטעים לכם מוסיפים חצי כוס זיתים חתוכים. 
בנתיים הבצק תפח אז לעבודה:
יוצרים עיגולים קטנים, משטחים שמים כף עם מילוי וסוגרים. 
לבסוף אופים ב180 מעלות עד שהכדורים יפים וזהובים. 

 

הלחמניות יכולות לשמש כארוחת ערב קלה עם סלט...וגם כארוחת עשר לגן/ ביה"ס
בתיאבון. 

להציל את אצידופילוס. © 2014 כל הזכויות שמורות