top of page

רוטב עגבניות מעולה לפיצה/ פסטה 

 

מרכיבים: 

8-10 עגבניות בשלות

2 בצלים פרוסים

כף שמן זית

3 שיני שום פרוסות

כף עלי טימין טריים

גזר קלוף ופרוס

כ15 עלי בזיליקום טריים

כפית שטוחה מלח אטלנטי גס

2 כפות רסק עגבניות אורגני ללא תוספת סוכר.

 

אופן ההכנה:

1. מורידים את הראש של העגבניות, עושים חתך מלמעלה וסוחטים אותן מהמיץ והגרעינים

2. חותכים את העגבניות הסחוטות לקוביות גדולות

3. מחממים סיר עמוק על אש בינונית, מוסיפים 1-2 כפות מים ואת הבצל הפרוס ומאדים את הבצל מספר דקות עד שמתרכך והופך שקוף

4. פותחים גומה במרכז הסיר, יוצקים את שמן הזית ומעליו את הטימין והשום הפרוס ומטגנים, טיגון קצר של כדקה.

5. מערבבים את השום והטימין עם הבצל, מוסיפים את הגזר הפרוס ומאדים

6. מוסיפים את העגבניות, את עלי הבזיליקום והמלח הגס, מערבבים היטב ומכסים

7. מנמיכים את האש, משאירים את המכסה עד שהעגבניות מוציאות נוזלים ואז מסירים את המכסה ונותנים לנוזלים להתאדות. כדאי לערבב מדי פעם.

8. מוסיפים את רסק העגבניות, מערבבים היטב ומבשלים עוד 5 דקות

9. מכבים את האש וטוחנים במקל בלנדר את התערובת לרוטב חלק

10. מוסיפים כף שמן זית, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.

רוטב משובח לפיצה, פסטו, קציצות או כל תבשיל אחר שמשלב רוטב עגבניות.

 

 

להציל את אצידופילוס. © 2014 כל הזכויות שמורות 

bottom of page