לביבות בטטה אפויות

 

המצרכים

 3 בטטות, 2 תפו"א, 3 בצלים או חצי כרישה קצוצים דק, 3 ביצים, קמח כוסמין לפי הצורך, מעט שמן זית, 

כף מולסה/סילאן, כפית שטוחה של קינמון.

הוראות הכנה- מגרדים בטטה אחת ותפו"א אחד בפומפיה גסה. את יתר הבטטות ותפו"א חותכים לקוביות 

ומבשלים במים עד שמתרככים. כאשר הבטטות ותפו"א מתרככים- מועכים אותם לפירה ומוסיפים ביצה אחת.

מערבבים בקערה את הפירה עם הבטטה ותפו"א המגורדים ואת הבצל. מוסיפים שמן זית, מולסה וקינמון ואת 2 

הביצים הנותרות.

מוסיפים קמח לתערובת עד שמתקבלת עיסה שניתן ליצור ממנה קציצות (לא אמור להיות יותר מחצי כוס..אפשר 

לשלב גם נבט חיטה..)

יוצרים לביבות בידיים משומנות ומסדרים בתבנית ע"ג נייר אפיה. מכניסים לתנור שחומם מראש ל200 מעלות 

ומורידים את הטפרטורה ל180. אופים כ25 דקות עד שהלביבות משחימות..

להציל את אצידופילוס. © 2014 כל הזכויות שמורות