top of page

סלט "טונה" מסלמון

 

אחד הדברים שהכי קשה לאנשים לוותר עליו בתזונה (כך גילינו...), זה הטונה בקופסאות .

(למה לוותר? בגלל השמן שמשתמשים בו, בגלל שזה לא בדיוק עשוי מה"פילה"..של הדג (ע"ע נקניקיות..) וכמובן 

בגלל פחיות השימור..) אז הנה חלופה מנצחת -מתכון ל"סלט טונה", קל וטעים מפילה סלמון

 

המצרכים:

 פילה סלמון (נתח קטן של כ200 גרם, ללא עצמות)

מיץ מחצי  לימון, 

2 כפות שמן זית,

2 שיני שום כתוש

כף שטוחה פפריקה מתוקה ללא שמן

 כפית מלח גס אטלנטי

חצי כפית פלפל שחור גרוס

 עלי טימין מ3 גבעולים (אופציונאלי..), 

1 פלפל אדום מתוק 

2 מלפפון חמוץ.

הוראות הכנה: 

1.שוטפים את הסלמון

2. מכינים מרינדה מהלימון, שמן זית, שום כתוש, פלפל שחור, פפריקה וטימין ושופכים על הסלמון (אפשר לעסות 

אותו קצת עם הידיים בתוך המרינדה..)

3.  מפזרים מלח גס ונותנים לסלמון לשכב במרינדה כשעה לפחות (במקרר, כמובן!) 

4. מכניסים לתנור שחומם מראש ל200 מעלות למשך 22 דקות.

5. מוציאים מהתנור ומקררים.

6. קוצצים דק את הפלפל האדום והמלפפון החמוץ. 

7. מפוררים את הסלמון עם מזלג ומוסיפים את הפלפל והמלפפון החמוץ.

 

מוסיפים מעט שמן זית ואוכלים בתיאבון:-)

טעים, בריא וקל מאוד להכנה, מתאים גם כשנשארת חתיכת סלמון אחרונה מהארוחה שלא בא לחמם שוב ולאכול 

ביום למחרת....

להציל את אצידופילוס. © 2014 כל הזכויות שמורות 

bottom of page